Kom igång med Styrkeprogrammet

Bli medlem i Styrkeprogrammet genom att skapa ett eget konto. Det är helt gratis! När du har skapat ett konto kan du bland annat skapa och spara dina egna program, skriva kommentarer och ge betyg till övningar.

Skapa styrkeprogram

I vårt övningsarkiv finns hundratals styrkeövningar med filmklipp som du kan använda för att skapa dina egna styrkepass. Du lägger till övningar till ditt pass genom att klicka på plusset .

Du kan sortera dem efter namn, övningstyp, muskelgrupp, svårighetsgrad eller betyg.

Samtliga övningar är indelade i någon av de olika övningstyperna:

Övningarna är också indelade efter lätt, medel och svår svårighetsgrad samt efter de muskelgrupper som är aktiva under övningen.

Testa våra färdiga program

Om du inte vet vad du vill träna kan du välja bland våra färdiga program. Det är ett 30-tal olika program som är utformade utifrån olika svårighetsgrader och syften. Våra färdiga program är ett bekvämt och bra sätt att snabbt komma igång med träningen.

Lär dig mer om kost och träning

I vår kost- och träningsguide kan du ta del av våra lättlästa och informativa texter som bygger på den senaste forskningen inom området. Här kan du lära dig allt från vilka redskap du behöver använda vid styrketräning till hur du beräknar din energiförbrukning.

Planera din träning med vår träningsplanering

När du skapat pass kan du använda vår träningsplanering för att planera och lägga upp din träning. Den är enkel att använda och du får en bra översikt över hur ditt träningsår ser ut.

Ordlistan är din snabbguide bland kost- och träningsbegrepp

För att göra det lättare för dig hittar du på de flesta sidor ordlista högst upp i högerkolumnen. Med den kan du snabbt hitta lättförståeliga förklaringar på begrepp inom tränings-, näringslära och styrketräning. Men ordlistan finns även under fliken Kost- och träningsguide.

Kom igång med styrketräningen - grundläggande tips

Vill du snabbt och på ett lätt sätt lära dig grunderna inom styrketräning rekommenderar vi vår artikel Kom igång med styrketräningen – grundläggande tips.