Om Styrkeprogrammet

Vi vill med styrkeprogrammet att folk skall kunna variera sin träning på ett enkelt sätt genom att erbjuda en unik svensk sida där vi har samlat ihop styrketräningsövningar från alla möjliga håll och kanter.

Vi vågar påstå att Styrkeprogrammet är den svenska sajt som har den största samlingen av filmade styrketräningsövningar.

”den största samlingen av filmade styrketränings-övningar på webben”

Vi har gjort det så enkelt som möjligt för dig som besökare genom att du kan använda vår sökmotor för att snabbt hitta de övningar som passar dig, se filmklipp på alla övningar och enkelt sätta ihop personliga träningsprogram.

Alla filmade övningar är dessutom kompletterade med en beskrivning om hur du utför övningen korrekt samt syftet med övningen. Förutom det finns mängder med fakta och tips i vår kost- och träningsguide som hjälper dig få ut mer av din träning.

Styrkeprogrammet kan vara din egen träningsrådgivare. För att uppnå resultat med din träning handlar det att träna varierat – för varierad träning ger bättre effekt!

Läs och se vad du kan göra här på Styrkeprogrammet!

Vem står bakom Styrkeprogrammet?

Vi som står bakom Styrkeprogrammet är tre stycken före detta elitaktiva friidrottare som har stor erfarenhet av styrketräning.

Tillsammans har vi skrapat ihop flertalet SM-medaljer i både senior- och juniormästerskap. Christofer har även varit med i seniorlandslaget under många år och deltagit i såväl Europacuper, Finnkamper som internationella mästerskap.

Initiativtagare till Styrkeprogrammet är Mikael. Han har efter sin friidrottskarriär provat på en massa olika sorters träning och är alltid nyfiken på att prova på nya övningar. Nästa projekt blir troligen att lära sig klättra.

För den riktiga tränings- och kostexpertisen står Ulf. Han har ett förflutet inom friidrotten som spjutkastare i internationell juniorelit. Han arbetar som personlig tränare och fystränare. Han är utbildad på Kost- och Friskvårdsprogrammet, Göteborgs universitet, och har bland annat läst fysiologi, träningslära, anatomi och näringslära.

För att garantera kvalitén på övningar och information på sidan samarbetar vi med erkänt duktiga personer inom olika viktiga områden relaterade till träning. Personer som tillsammans har mångårig erfarenhet av styrketräning, kost och rehabilitering.