2008-04-11

En gång i veckan kan man i Metros hälsodel läsa o lika artiklar om styrketräning. I gårdagens Metro poängterade Petra Axlund i sin träningsblogg hur viktigt det är att variera sin styrketräning för att nå resultat.


En gång i veckan kan man i Metros hälsodel läsa olika artiklar om styrketräning. I gårdagens Metro poängterade Petra Axlund i sin träningsblogg hur viktigt det är att variera sin styrketräning för att nå resultat.

Petra Axlund menar att man måste kliva ur bekvämlighetszonen för att nå resultat, eftersom kroppen är expert på att vänja sig vid en viss typ av träning. Hon anser bl.a. att man bör träna med nya övningar, tyngre/lättare vikter, färre/fler repetitioner, träna på ostadiga underlag, träna cirkelträning eller med superset.

Visst har hon rätt. Det kan tyckas vara en självklarhet, men för att få bästa möjliga effekt av styrketräningen måste man variera sin träning. Det är här Styrkeprogrammet kommer in i bilden. Här kan du sätta ihop ett helt nytt träningsprogram med nya och varierande övningar samt läsa om hur du kan träna på annorlunda sätt för att utvecklas i din träning.

Att kliva ur bekvämlighetszonen handlar till stor del om progression, vilken är av styrketräningens sex grundprinciper. Läs gärna mer om dem i artikeln Utveckla din styrketräning.