Nyhetsarkiv

Serveruppdatering 7 feb

2016-02-07

Vår leverantör har gjort uppdateringar av sina servrar idag. Det verkar som om detta ställde till lite mer problem än vad vi hade trott och vi ser att vi haft en del problem på förmiddagen. Vi undersöker det nu och tror att det skall vara löst inom kort. Ledsen för eventuella konstigheter detta inneburit.

Ny version av webbplatsen

2015-04-22

Styrkeprogrammet har nu en responsiv design som är både mobilvänlig och anpassad för surfplattor så väl som för vanliga datorer. Förutom detta är sidan även snabbare! I samma veva plockade vi bort den gamla mobilversionen, då den nu spelat ut sin roll.

Nya program för helkroppsstyrka

2014-07-10

Nu finns det 2 st nya program för basstyrka som du hittar under Färdiga pass. Helkroppsstyrka Bas och Helkroppsstyrka Avancerad.

Introducerar "Mina pass" och ny design

2013-10-15

Nu laserar vi den tredje större uppdateringen på Styrke­programmet. Vi är inte riktigt i mål med alla detaljer, men vi tycker att det nya upplägget för Mina pass och övriga nyheter är tillräckligt bra för att lansera. Hoppas ni gillar det!

Nu finns appen för Android på Google Play

2013-03-04

Det tog en dryg månad istället för två veckor, men sedan några dagar tillbaka finns appen även för Android. Hoppas ni gillar resultatet.

Ny version av appen

2013-01-23

Nu finns det en ny version av appen på App Store med många nya förbättringar och lite nya funktioner. Uppdateringen gäller både iPhone och iPad och är gratis för er som redan har den gamla versionen.

Träna med medicinboll - 27 övningar

2012-01-12

Medicinbollsövningar handlar oftast om kastövningar av något slag och är ett bra sätt för att träna explosiv och plyometrisk styrka.

Ny mobilversion på adressen m.styrkeprogrammet.se

2011-11-26

Vi lanserar m.styrkeprogrammet.se och ger en liten sammanfattning om vad som är på gång efter det att vi frågade alla medlemmar om feedback på Styrkeprogrammet för ett tag sedan.

Nu fungerar appen på både iPhone och iPad

2011-05-19

Igår kom version 1.1 av vår app ut. Nytt är att den nu även är anpassad för iPad. Har du både en iPhone och en iPad kan du alltså använda den på på båda två eftersom appen anpassar sig efter enheten. Uppdateringen är gratis.

Träna med pilatesboll - 48 övningar

2011-05-14

Att träna med pilatesboll är ett bra komplemet till den klassiska styrketräningen eftersom den ger ökad balans, bättre koordinationsförmåga, bättre kroppskontroll, bättre hållning och bättre bålstabilitet.

Styrkeprogrammet för iPhone

2011-05-05

Nu finns Styrkeprogrammet som en app för iPhone att ladda hem från App Store. Läs mer »

Tips och fakta om kosttillskott

2011-03-23

Vi får naturligtvis många frågor om styrketräning och hur man ska träna men även en hel del frågor kring kosttillskott och vad man bör komplettera sin kost med. Av den anledningen har vi skapat en liten systersajt till Styrkeprogrammet som heter Kosttillskott och träning.

10.000 medlemmar

2011-03-06

Vi nådde en milstolpe här på Styrkeprogrammet i förra veckan när vi fick medlem 10.000. Det känns väldigt roligt att det är så många som gillar sidan.

Nya färdiga träningspass

2011-01-30

Är du nybörjare i gymmet eller van motionär, men saknar bra träningspass att köra gymmet? I så fall har du kommit rätt. Nu har vi lagt ut några nya färdiga träningspass för våra medlemmar.

Letar du efter gymnastringar?

2010-11-28

Våra övningar med gymnastringar har blivit populära här på Styrkeprogrammet. Nedan kan ni läsa lite om ringarna och var vi köpt dem då vi fått en del frågor om just detta.

Styrkeprogrammets filmer fungerar nu på iPhone, iPad och Android-telefoner

2010-11-02

Nu kan ni kolla in alla styrketränings-övningar på Styrkeprogrammet på bussen, tåget eller strax innan träningen. Vi har gjort om alla filmer så de nu är mindre i storlek, i bättre kvalitet och fungerar bättre på mobila enhter.

Tennispasset - en första nyhet

2010-06-21

En första nyhet för Tennispasset

55 nya parövningar

2010-05-31

Nu har vi utökat arkivet med 55 nya parövningar. Parövningar är en rolig träningsform och lämpar sig bra för utomhusträning då man kanske inte har tillgång till vikter eller maskiner.

Nya möjligheter med vår träningsplanering!

2010-02-28

En av de mest efterfrågade funktionerna har varit önskemålet om attkunna planera träningsveckorna direkt här på Styrkeprogrammet.

Vi haridaglanserat en ny flik som heter "Träningsplanering" där du som medlem nu harmöjlighet att placera ut dina pass i en kalendervy och komplettera medanteckningar och kommentarer.

38 nya övningar

2010-01-18

Nu har arkivet utökats med 38 nya övningar. Många funktionella övningar på ett ben eller en arm och som involverar rörelser i flera leder i kroppen samtidigt.

Populära önskemål som julklapp!

2009-12-21

Vi har kompletterat med lite nya funktioner. Nu kan du lägga till såväl text som set och reps till dina program, dela dessa med andra samt markera dina övningar som favoriter.

Hoppas de nya funktionerna kommer till användning, ni är många som hört av er med dessa önskemål.

Träning för gravida

2009-11-24

Är det farligt att träna som gravid? Vilka övningar kan man göra? Hur tungt kan man belasta? Som gravid är frågorna ofta många kring detta ämne. Nu har vi skrivit ner råden kring träning för gravida samt sammanställt ett färdigt träningsprogram för gravida kvinnor.

Utforska arkivet med vår video-vy

2009-10-24

Vi vill bara påminna er om möjligheten att utforska övningsarkivet (nu med 600 övningar) i vår video-vy där du kan spela upp de små videorna direkt och avgöra om övningen är något för dig.

CrossFit - varierad och effektiv träning

2009-10-11

CrossFit är träningskonceptet som blir mer och mer populärt bland motionärer som vill ha större variation och högre tempo i träningen.

Kettlebells - ny övningskategori på Styrkeprogrammet

2009-09-13

Nu välkomnar vi den nya övningskategorin Kettlebells till Styrkeprogrammet!

Styrkeprogrammet har fått nya kläder

2009-07-19

Det är väldigt roligt att meddela att vi idag har lanserat en uppdaterad version av Styrkeprogrammet. Det är många timmars arbete som äntligen ser dagens ljus, och även om de allra flesta förbättringarna återfinns i det bakomliggande systemet så är det även en hel del saker ni kan se och utnyttja direkt.

Rörlighetsträning inte bara stretching

2009-06-22

I Styrkeprogrammets Kost- och träningsguide kan du läsa olika texter inom framförallt områdena träningslära och näringslära. Nu kan du läsa en ny text om den fysiska grundstenen rörlighet, som är mycket mer än bara stretching.

Styrkeprogrammet uppmärksammas i media!

2009-05-05

Att vi som ligger bakom Styrkeprogrammet har en bakgrund i friidrott kanske några av er vet. Därför är det extra roligt att vi den senaste tiden uppmärksammats av både Svensk Friidrott och tidningen Friidrottaren.

Nytt program för motionären

2009-04-20

För dig som är motionär erbjuds nu ett helt nytt träningsprogram. Programmet är uppdelat på tre pass per vecka och innehåller -vningar för styrka, stabilitet och kroppskontroll.

46 nya övningar

2009-04-06

Nu har vi utökat arkivet med 46 nya övningar. Vi har även skapat en ny övningskategori som vi kallat "Övriga redskap". Här hittar du bland annat våra nya ringövningar. Hoppas du hittar någon ny favorit och får inspiration till din träning.

Nytt program för elitmotionären

2009-03-29

För dig som är elitmotionär erbjuds nu ett helt nytt program. Programmet är uppdelat på sex pass per vecka och innehåller både funktionella övningar och mer klassiska byggarövningar.

Styrkeprogrammet - ständigt under utveckling

2009-03-16

Styrkeprogrammet fortsätter att växa till antalet medlemmar. I lördags registrerade sig medlem nr. 2000. Samtidigt är det över 500 besökare varje dag som använder sidan. Vi på Styrkeprogrammet vill passa på att tacka Er medlemmar för alla bra synpunkter ni gett oss.

Pröva vår sökfunktion

2009-02-16

Har ni prövat att utforska vårt övningsarkiv med vår sökfunktion?

46 nya övningar

2009-01-29

Nu har vi utökat vårt övningsarkiv med ytterligare 46 nya övningar. Det innebär att vårt arkiv nu består av 476 filmade övningar.

Denna gång kan ni dessutom se stavhopparen Alhaji Jeng som visar Benböj på pilatesboll och häcklöparen Robert Kronberg som demonstrerar Rocky-benlyft i ribbstol och Maghjulet med stång på fötterna.

Bosubollen – ny övningskategori, 26 nya övningar!

2008-11-09

Bosubollen är ett relativt nytt träningsredskap som nu också har fått en plats på Styrkeprogrammet.se. Träning med bosuboll är således en form av funktionell träning där du tränar styrka, balans, koordination, kroppskontroll och stabilitet.

Träna hemma - pass med 14 övningar du kan köra hemma

2008-11-01

Styrkeprogrammet har många färdiga program och nu finns också ett helkroppsprogram för dig som vill träna hemma.

Förebygga baklårsbristningar med excentrisk styrketräning?

2008-09-29

Bristningar i baksida lårmuskeln är en av de vanligaste skadorna bland idrottare inom sporter där sprintlöpning och snabba accelerationer är vanligt förekommande. Forskningen om träning för att förebygga den skada har varit knapphändig. Nu har en isländsk/norsk studie publicerats som visar på att excentrisk styrketräning tycks minska risken för baksida lårbristningar.

21 nya övningar

2008-09-14

Nu finns 21 nya övningar i vårt arkiv. Vi har nu totalt över 400 st övningar i arkivet. Kanske hittar du någon ny som du gillar!

Hur bör barn och ungdomar styrketräna?

2008-08-08

Det har fram tills nu inte funnits några fastslagna rekommendationer kring hur barn och ungdomar bör styrketräna, trots att många studier har påvisat att styrketräning för barn och ungdomar inte är skadligt. Ett kanadensiskt forskarteam har nu gått igenom all tillgänglig forskning och tagit fram rekommendationer kring hur barn och ungdomar bör styrketräna.

Ny övningskategori – 37 nya övningar!

2008-07-14

Styrkeprogrammet presenterar nu den nya övningskategorin Expanderband. Testa gärna övningarna genom att gå till Övningsarkiv och sök övningar på kategorin expanderband.

Styrketräna dig rörlig!

2008-06-23

Visste du att man kan bli rörlig av styrketräning? Läs mer om detta och testa på Styrkeprogrammets nya program, Styrketräna dig rörlig!.

20 nya övningar

2008-06-15

Nu har vi utökat vårt övningsarkiv med ytterligare 20 st övningar. Detta innebär att du nu har totalt 347 olika styrkeövningar att välja mellan. Vi vet ingen som har fler!

Bygga muskler med kaffe?

2008-05-27

Det har länge varit känt att koffein, som finns i varierande mängd i olika livsmedel som kaffe, te, läsk och choklad, fungerar som ett prestationshöjande kosttillskott i samband med långvarig aerob aktivitet. Men frågan är om muskeluppbyggnaden stimuleras med koffeintillskott?

Kom i form till sommaren med Styrkeprogrammet!

2008-04-26

Överallt syns människor. I motionsspåren, i parkerna och på uteserveringarna. Våren har gjort en storstilad entré med varma, ljusa och soliga dagar och folk har klivit ut ur sina iden. Tankar på semester och härliga sommardagar börjar kittla i kroppen och kanske även tanken på en kropp i topptrim. Men var lugn, du har fortfarande chansen att komma i form till sommaren!

Varierad styrketräning i ropet

2008-04-11

En gång i veckan kan man i Metros hälsodel läsa o lika artiklar om styrketräning. I gårdagens Metro poängterade Petra Axlund i sin träningsblogg hur viktigt det är att variera sin styrketräning för att nå resultat.

Välkommen till Styrkeprogrammet!

2008-04-03

Idag är det premiär för Styrkeprogrammet. Här kan du söka bland över 300 styrketräningsövningar med filmklipp, för att sedan skapa ditt eget styrkeprogram. Vi hoppas ni gillar resultatet. Mycket nöje!