2011-11-26

Vi lanserar m.styrkeprogrammet.se och ger en liten sammanfattning om vad som är på gång efter det att vi frågade alla medlemmar om feedback på Styrkeprogrammet för ett tag sedan.


I somras frågade vi alla medlemmar här på Styrkeprogrammet om det fanns några specifika önskemål inför vår höstplanering. Vi fick en hel del svar, kanske till och med fler än vi förväntat oss, vilket var väldigt roligt.

Vi har svarat på många av alla de mail som kom, även om vi tyvärr inte hunnit med att svara på alla. Vi har däremot givetvis läst alla önskemål och vill passa på att tacka alla som tog sig tid - även om ni inte fått något personligt svar.

Här kommer en liten sammanfattning på vad som hänt hittills och vad vi planerar för den närmaste framtiden.

 

Nya funktioner på styrkeprogrammet.se

Vi har sedan ett tag tillbaka känt att det finns ett par saker vi skulle vilja ändra lite på för att göra sidan än merlättanvänd, och baserat på er feedback känns det som om vi är på rätt spår.

Näst på tur står bland annat en enklare och bättre urvalsprocess i Övningsarkivet. Vi, och ni också visade det sig, skulle vilja kunna kombinera urvalskriterierna enklare så det går att välja exempelvis "alla svåra övningar för bröst och biceps i kategorin fria vikter" istället för dagens upplägg med ett urval per kriterie.

Det går redan idag att lägga in personliga kommentarer på de pass man skapar själv (ej att förväxla med de kommentarer man skriver till övningarna som är publika). Däremot får vi fortfarande önskemål om att kunna skriva in reps och set på passen, etc., så detta är bevisligen någonting vi måste lyfta fram tydligare. Idag hittar du förresten detta genom att klicka på länken "Redigera och skriv ut pass" under övningarna i vänsterkanten.

Vi lurar även på lite andra saker, men det berättar vi om en annan gång...

 

iPhone/iPad app

I våras lanserade vi en liten iPhone/iPad app som ni säkert vet. Det är i dagsläget vår enda inkomstkälla, så om du är en av dom som köpt appen skall ni veta att det uppskattas - samtidigt som vi givetvis hoppas att du har nytta av den också.

Några av de önskemål som inkom gällde naturligtvis även appen, och då framförallt önskemål om nya funktioner och förbättringar. Vi har givetvis också ett par saker vi skulle vilja göra bättre, eller annorlunda, och det finns en lista med saker som vore roliga att lägga till. Just nu är tiden tyvärr det största hindret, men vi hoppas kunna avsätta lite tid framöver och då kommer det även en uppdaterad app.

Även om just appen ger en liten inkomst så är den tyvärr på långa vägar inte tillräcklig för att kunna ta ledigt från våra vanliga jobb ett par dagar, utan det blir några kvällar och helger då och då och därför går det ibland lite långsammare än vi hade önskat.

 

Android app

En annan relativt vanlig fråga är om/när det kommer en version av appen till Android.

Så här ligger det till. Vi har faktiskt en version så gott som klar sedan ett tag tillbaka, men det är tyvärr en eller två saker som vi inte riktigt tycker håller måttet än. Innan dessa är fixade är det inte heller intressant att släppa ut den, men ambitionen är att det skall finnas en Android app också.

Men, vi har något annat nytt som kanske kan fungera som lite plåster på såren...

 

Ny mobilversion på webben

För att alla som inte har en iPhone skall ha möjlighet att använda Styrkeprogrammet på ett sätt som liknar appen så har vi byggt m.styrkeprogrammet.se.

Upplägget påminner om appen och kan köras på så gott som alla moderna telefoner - inklusive Android.

Förutom att själva gränssnittet är anpassat för mobiler så är även alla bilder anpassade för att ladda så snabbt som möjligt.

Till en början kan man se alla våra övningar, uppdelade på en rad olika kategorier och grupperingar, filtrera bland övningarna i en vald grupp och titta på alla filmer. Förutom detta finns också våra populära färdiga pass och artiklar med.

Det skall bli spännande att se hur många som använder mobilversionen. Om det visar sig att den blir populär och välanvänd är det inte omöjligt att vi kompletterar med ytterligare funktioner framöver.

Lycka till med träningen!