Svårighetsgrad

  • Medel

Kategori

  • Kroppsbelastande

Aktiverade muskelgrupper

  1. framsida lår
  2. rumpa/säte
  3. insida lår

Utförande

Ställ dig på en öppen yta med rak hållning. Lägg pinnen bakom nacken med armarna över pinnen. Spänn den inre magmuskulaturen så att detta mellanrum förvinner. Då ska handen ligga kloss an ryggen.

Gå nu framåt i utfallsgång genom att gå upp på tå, göra ett knälyft med det fria benet, falla fram på det fria benet, bromsa och pressa upp dig i nästa steg. När du har gått ner i bottenläget skall du rotera med överkroppen mot det ben som du har fallit fram på. Huvudet skall inte rotera med ryggen, utan skall genom hela övningen vara riktat framåt.

Tänk på att ha en stabil atletisk hållning med rak rygg och på att trycka fram det bakre benets höft i de nedre lägena samt att spänna den inre magmuskulaturen. Tänk också på att rikta huvudet framåt.

Syfte/Effekt

Styrka för framsida lår (M. quadriceps femoris), rumpan (M. gluteus maximus) och insida lår (M. adductor longus, M. adductor magnus, M. adductor brevis, M. gracilis och M. pectineus). Även isometrisk styrka för de inre magmusklerna (M. obliiqus internus abdominis och M. transversus abdominis).

Rörlighet tränas i bröstrygg, axlar, nacke och bröstmuskler.

Fler övningar som också tränar muskelgruppen framsida lår